Două prahovence și un bărbat din Ilfov au ajuns după gratii, luni, la finalul seriei de percheziții derulate de polițiștii din Prahova la contrabandiști care ar fi adus în țară ilegal, din Turcia, bijuterii, parfumuri, haine și țigări.

“În urma perchezițiilor efectuate de polițiștii din Prahova, au fost descoperite și ridicate înscrisuri, agende, cataloage, produse din bijuterii, un dispozitiv de măsurare diametru inel, două cântare electronice destinate cântăririi bijuteriilor, 105 bijuterii ( 63 confecționate din metal de culoare argintie și 35 de culoare galbenă), 25.120 de țigarete de diferite mărci, 450 de articole vestimentare, purtând însemnele unor mărci protejate, parfumuri de diferite mărci, precum și 15.000 de euro, 1.320 de USD, 15.750 de lei și 1.010 lire turcești.

Valoarea bunurilor descoperite și ridicate, în urma  activităților desfășurate de polițiști, este de aproximativ 200.000 de lei.

Prejudiciul preliminar, cauzat bugetului general consolidat, este estimat la 57.780 de lei, reprezentând acciza datorată pentru cantitățile de țigarete identificate”, au precizat reprezentanții IJP Prahova într-o informare transmisă în cursul zilei de marți.

Reprezentanții Autorității Vamale Române vor calcula taxele vamale, accizele și TVA de plată pentru toate bunurile introduse în țară cu nerespectarea dispozițiilor legale.

Deocamdată, 25 de persoane au fost audiate, iar trei dintre acestea au fost reținute. “Față de două femei, de 35 și 38 de ani, ambele din județul Prahova, și față de un bărbat, de 28 de ani, din județul Ilfov, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentați unității de parchet competente, cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive”, a precizat sursa citată.

Contrabandiștii ar fi acționat în perioada decembrie 2022 – mai 2023, interval în care ar fi introdus în țară, prin sustragere de la controlul vamal, bunuri ce trebuie plasate sub un regim vamal (țigarete, bijuterii, parfumuri, articole de îmbrăcăminte), având ca țară de origine Turcia. Mai departe, bunurile ar fi fost comercializate pe teritoriul țării, către diferite persoane.

 

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentCARAVANA ANTIMAFIA – Anca Alexandrescu descinde, joi, în Gorj – județul care a devenit ținta gigantului austriac OMV. Joi, ora 18:00, pe Realitatea PLUS
Articolul următorRăspunsul halucinant al Fondului de Garantare a Asiguraților la solicitarea Eurohold și BERD