Un incendiu a avut loc, luni după-amiază, în jurul orei 15.00, la Rafinăria Petrobrazi.

Trei bărbați au fost rănițiiar doi dintre ei au fost preluați cu arsuri de echipajele de urgență, pentru unul fiind solicitat un elicopter SMURD care a transportat victima în stare gravă, la Spitalul Floreasca din București.

Rafinăria este în revizie, 25 de firme, cu mii de oameni, fiind implicate în activitățile derulate în această perioadă.

ISU Prahova a anunțat că, inițial, evenimentul nu a presupus intervenția serviciilor profesioniste pentru situații de urgență, fiind gestionat de personalul specializat din cadrul operatorului economic. Ulterior, a fost solicitat sprijinul ISU pentru asistență medicală, fiind necesară și intervenția unui elicopter SMURD.

Operatorul economic a informat că a fost vorba despre un incendiu.

Potrivit datelor transmise de Serviciul Județean de Ambulanță Prahova, au existat trei răniți, doi cu arsuri și unul care a refuzat transportul la spital:

“În data de 01.05.2023 la ora 15:15, s-a primit o solicitare prin 112 pentru o victimă cu arsuri care se afla în incinta Rafinăriei OMV Petrom Brazi.

 La locul solicitării au intervenit următoarele echipaje medicale:

1 echipaj C1-TIM,

1 echipaj C2 -SAJ Prahova,

1 echipaj B2- SAJ Prahova

La locul solicitării au fost găsite 3 persoane implicate:

1.bărbat, 59 ani – arsură gradul III-IV, prin flacăra ~ 72% suprafaţa corporală şi arsură de căi aeriene superioare, IOT-predat la elicopter. Va fi transporta la UPU Floreasca

2.bărbat, 55 ani – arsură gradul II-III, prin flacăra ~15% suprafaţa corporală, transportat la SJU Ploieşti.

3.bărbat, 60 ani-traumatism membrul inferior stâng-refuză examinare şi  transportul la spital”.

Potrivit Poliției, bărbatul de 59 de ani este un muncitor, din Ploiești. 

“În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de distrugere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate si sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, țat IJP Prahova.

Într-un comunicat transmis acum aproximativ o săptămână de OMV Petrom, compania a nunța revizie generală la rafinăria de lângă Ploiești. 
 
“OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, anunţă începerea lucrărilor de revizie generală a rafinăriei Petrobrazi. Revizia se va derula pe parcursul a şase săptămâni, perioadă în care activitatea rafinăriei va fi oprită. Compania a alocat pentru această revizie aproximativ 400 de milioane de lei”, se arăta în comunicatul din 24 aprilie care anunța că sunt implicate 25 de firme contractoare principale, peste 80% dintre acestea fiind societăți româneşti.
 
“Revizia se va desfăşura cu ajutorul a aproximativ 6.000 de oameni şi va include expertize tehnice la peste 600 de echipamente, verificări a peste 1.400 de supape de siguranţă, probe de presiune la aproximativ 6.000 de conducte, precum şi verificări ale echipamentelor electrice şi de automatizare. În paralel cu revizia, se vor desfăşura lucrări de modernizare la mai multe instalaţii din cadrul rafinăriei, precum proiectul de înlocuire a camerelor de cocsare. Ultima revizie generală a avut loc în 2018, iar următoarea revizie generală este luată în calcul pentru 2028”, precizau oficialii OMV Petrom, pe aceeași cale.
 

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentEUROINS face recurs după ce i-a fost retrasă autorizația de funcționare – Presiuni URIAȘE pe justiție ale avocatului ASF
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET