Direcția de Sănătate Publică Prahova a identificat un nou focar la o unitate medico-socială, destinată persoanelor adulte, din Urlați, unde au fost confirmate cu noul coronavirus 73 de persoane, dintr-un efectiv de 237 de beneficiari și angajați.

Dintre cei depistați pozitiv în urma testărilor periodice care sunt realizate în astfel de centre din Prahova, 21 sunt salariați, iar 52 sunt beneficiari.  Angajații s-au izolat la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie, iar persoanele internate în centru au fost izolate în unitate, fiind sub supraveghere medicală permanent, potrivit DSP.

S-a efectuat dezinfecția spatiilor.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 37.452 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către persoanele fizice și juridice), conform centralizării DSP Prahova. Incidența cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din județ, raportată la 1.000 de locuitori este de 3,64.

Dintre cele 428 de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, 393 sunt ocupate. La ATI, două locuri (fără ventilatoare) alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind disponibile.

Sursa: Realitatea de Prahova