Plângerea penală depusă de preşedintele PNL, Ludovic Orban, pe numele premierului Viorica Dăncilă la Parchetul General de pe lângă Curtea Supremă, pentru comiterea mai multor infracţiuni, printre care şi aceea de „înaltă trădare“ a creat o serie de reacții în spațiul public.
Demersul lui Orban a inflamat spiritele pe scena politică, PSD, ALDE şi PMP, dar și unii colegi din PNL, ieşind cu atacuri foarte dure la adresa sa sau a preşedintelui Klaus Iohannis.
Cu toate acestea, liderii ai Partidului Național Liberal și nu numai au făcut front comun în susținerea demersului făcut de Orban.
Spre exemplu în Prahova, singurul care a luat atitudine până în prezent este fostul președinte al TNL Prahova, Ayad Al Hasoon, actualmente secretar general adjunct în Biroul Permanent Central al Tineretului Națioal Liberal.
Pe lângă susținerea arătată președinteului Ludovic Orban, acesta a mai precizat că marea majoritate a membrilor nu vor adera nici la mesajele lansate de anumiți “membri liberali” care vor cu orice preț să pună mâna pe partid și să îl ducă la un scor de sub 10%.

”O voce liberală este acea voce care nu s-a stins niciodată și s-a făcut auzită în lupta pe care #PNL a dus-o cu PSD, partidul care are rădăcini bine înfipte în comunism. Un lider liberal este acea persoană care luptă prin toate mijloacele pentru a opri jaful și distrugerea României de către cei pe care poporul îi numește ”ciuma roșie”.
Un partid de dreapta are și trebuie să aibă o conducere colectivă, iar vocea colectivă trebuie să fie auzită prin cea a liderului ales.

Ludovic Orban se dovește a fi un lider puternic, o voce puternică a Partidului Național Liberal. El și-a asumat deciziile grele, atunci când situația a impus-o.

Cu aceste calități, Ludovic Orban a convins 80% dintre cei 5000 de delegați de la Congresul PNL să îi acorde încrederea și astfel a devenit liderul acestui partid.

Eu fac parte din conducerea #TNL și susțin demersul președintelui meu de a folosi toate mijloacele legale pentru a opri această guvernare toxică pentru #România și pentru #români.

Decizia de a face o plângere penală cu siguranță nu a fost una ușoară pentru Ludovic Orban, însă fiind un lider puternic a știut că situația în care ne aflăm impune acest lucru.

Cu toate acestea, decizia președinteului nu trebuie să fie o povară care să apase pe umerii lui, pentru că decizia lui este și a noastră!

Pentru asta noi, liberalii adevărați, suntem alături de președinele nostru, Ludovic Orban, și nu ne vom lăsa timorați de atacurile venite din partea PSD și ALDE. Nu vom adera nici la mesajele lansate de anumiți “membri liberali” care vor cu orice preț să pună mâna pe partid și să îl ducă la un scor de sub 10% ! Alături de liderul nostru, Ludovic Orban!”, a scris Ayad Al Hasoon, secretarul general adjunct al TNL, pe pagina personală de Facebook.

Articolul precedentPercheziţii ale poliţiştilor ploieşteni la persoane bănuite de furturi din mașini
Articolul următorTrafic restricționat, pe DN1B, la Valea Călugărească din cauza unui accident rutier