Valeriu Gheorghiţă a anunţat că au fost aprobate măsurile pentru organizarea campaniei de vaccinare din şcoli. La începutul anului şcolar va fi distribuit un formular către părinţi prin care aceştia vor putea să îşi exprime acordul sau dezacordul privind imunizarea copiilor lor în unităţile de învăţământ.

Elevii care au peste 12 ani vor fi vaccinaţi doar cu serurile de la Pfizer și Moderna, cele pe bază de ARN mesager, a anunţat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID.

„Ne dorim ca până la data de 10 septembrie, spațiile identificate să fie evaluate de specialiști din cadrul direcțiilor de sănătate publică pentru învățământul preuniversitar și până la sfârșitul lunii octombrie pentru învățământul universitar pentru a se demara deja activitatea de organizare a cabinetelor de vaccinare și a spațiilor în care se vor derula vaccinările cu echipe mobile. Ne dorim ca pentru fiecare unitate de învățământ să fie stabilită deja modalitatea prin care se va derula activitatea de vaccinare, fie cu echipă mobilă, fie cu înființarea unui cabinet de vaccinare propriu, fie prin arondarea unității de învățământ la un centru de vaccinare din proximitate. De asemenea, se va stabili un program de vaccinare în una sau mai multe zile pe săptămână, în funcție de solicitări, iar acest program va fi adaptat astfel încât să asigure accesibilitate cât mai mare la vaccinare, fie într-un program de dimineața, alternativ cu un program de după-amiaza pentru a da posibilitate mai multor persoane de a reuși să ajungă la vaccinare”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Articolul precedentPrahova. Un bărbat atacat de urs a fost desfigurat
Articolul următor14 pietoni amendați pentru traversare neregulamentară în Ploiești. Bilanțul raziei Poliției Rutiere