Veste excelentă pentru părinți! Creșele nu se mai închid de luni, așa cum se anunțase inițial. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a emis, vineri după-amiază, o erată la Hotărârea nr.91/2021, referitoare la noile restricții propuse pentru următoarele 30 de zile.

Astfel, începând de luni, timp de două săptămâni, se vor închide after-school-urile, grădinițele și școlile, atât de stat, cât și cele private.

În noua variantă a hotărârii se arată că creșele nu mai sunt incluse pe lista unităților cu activitatea suspendată.

Art.8 – (1) Se suspendă activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în toate unitățile de învățământ privat, inclusiv în cele cuprinse în Registrul special al organizațiilor furnizoare de educație care organizează și desfășoară pe teritoriul României activități de învățământ corespunzătoare unui sistem educațional din altă țară, pentru perioada 25.10.2021-05.11.2021.

(2) Se propune suspendarea activităților cu prezența fizică la nivelul tuturor unităților sau operatorilor economici care desfășoară activități tip after-school, în perioada 25.10.2021-05.11.2021.”

Totodată, universităților li se s-a recomandat să treacă la cursuri online.

Articolul precedentAglomerație pe Valea Prahovei. Cozi pe DN1, în ultimul weekend înainte de noile restricții
Articolul următorAccident pe DN 1, la Sinaia. Doi minori şi o femeie au avut nevoie de îngrijiri medicale