Viceprimarul Cristian Ganea i-a solicitat demisia directorului interimar al Poliției Locale Ploiești! Se iau în calcul noi schimbări în cadrul instituţiei

Viceprimarul municipiului Ploiești, Cristian Ganea, i-a cerut lui Adrian Vaida, director adjunct al Poliției Locale, actualmente director interimar al instituției, să demisioneze! Edilului susține că la o acțiune de igienizare a unei zone din preajma unui complex comercial din Bariera Bucov, Vaida, alături de două echipaje ale Poliției Locale asistau pasivi cum mai mulți cetățeni de etnie romă încărcau pet-urile în saci și apoi în căruțe.

Viceprimarul municipiului Ploiești, Cristian Ganea, i-a cerut lui Adrian Vaida, director adjunct al Poliției Locale, actualmente director interimar al instituției, să demisioneze! Solicitarea edilului vine după ce la o acțiune de igienizare a unei zone din preajma unui complex comercial din Bariera Bucov, Vaida, alături de două echipaje ale Poliției Locale asistau pasivi cum mai mulți cetățeni de etnie romă încărcau pet-urile în saci și apoi în căruțe.
Cel puțin așa susține viceprimarul Ganea, acesta  ținând să adauge și faptul că a rămas stupefiat în momentul în care a aflat că nu s-a intervenit cu Serviciul de Intervenție Rapidă din cadrul Poliției Locale deoarece aceștia lucrează doar după ora 18.00.

Edilul a povestit că vineri a mers cu directorul RASP Raul Petrescu la o acțiune de igienizare a unei zone din preajma unui complex comercial din Bariera Bucov, dar când a ajuns acolo a rămas uimit de ceea ce a căzut! Un buldoescavator împingea gunoaiele, erau două mașini ale Rosal în locul respectiv, două echipaje ale Poliției Locale, însoțite de directorul Adrian Vaida, iar aceștia asistau pasivi cum cetățeni de etnie romă culegeau pet-urile, le puneau în saci și apoi în căruțe.

Ganea spune că nu este normal să se întâmple așa ceva, Poliția Locală să asiste cum respectivele persoane încalcă legea și în loc să le sancționeze, să le privească impasibil.

”Vineri am fost invitat de către directorul RASP Ploiești, Raul Petrescu, la o acțiune de igienizare a unei zone din preajma unui complex comercial din Bariera Bucov. În momentul în care am ajuns, am rămas uimit când am văzut că Un buldoescavator împingea gunoaiele și le încărcau în două mașini ale Rosal, iar în același timp mai mulți cetățeni de etnie romă culegeau pet-urile, le puneau în saci și apoi în căruțe, căruțe care urmau să tranzite. Asta în condițiile în care la fața locului erau două echipaje ale Poliției Locale, însoțite de directorul Adrian Vaida,care asistau pasivi la cum persoanele respective încalcă legea. Este adevărat că domnul director a susținut că a fost anunțat prea din scurt și că nu a putut să aibe efective de oameni, însă am fost foarte supărat pe dânsul în momentul în care mi-a spus că nu a dorit să intervină pentru a nu crea un conflict și că nu era pregătit din punct de vedere al echipajelor de intervenție. Totodată, mi-a spus că Serviciul de Intervenție Rapidă din cadrul Poliției Locale lucrează doar după ora 18.00. Drept urmare, i-am solicitat demisia”, a susținut viceprimarul Cristian Ganea.

După această acțiune în care directorul interimar Adrian Vaida nu a reușit să gestioneze lucrurile, se iau în calcul noi schimbări în cadrul Poliției Locale Ploiești atât în ceea ce privește organigrama, cât și a programului de lucru.

Articolul precedentEuropaFest: Două săptămâni de concerte în aer liber la Sinaia
Articolul următorExpertiza asupra activității societății de transpor în comun din Ploiești, un document strict secret!