În perioada 14-20.10.2019, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, Poliția Română desfășoară acțiunea TRUCK & BUS, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri.

În acest context, joi, polițiștii rutieri prahoveni au acționat pe DN 1B, pe raza comunei Bucov și au verificat autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Controalele polițiștilor au avut în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, verificările au vizat și respectarea limitei maxime admise a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Au fost verificate 59 de autovehicule de transport marfă și 43 de autovehicule de transport persoane, fiind aplicate 22 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10.380 lei și reținute 3 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe.

Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, constatarea unor defecțiuni tehnice, nerespectarea de către șoferi a obligației de a deține asupra lor documentele referitore la calitatea de conducător auto, nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță, precum și pentru alte abateri la regimul rutier.

Articolul precedentTânăr drogat depistat în trafic de polițiștii Ploieșteni
Articolul următorPrins în timp ce fura motorină dintr-o mașină de vidanjare, la Ariceștii Rahtivani