Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a anunțat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă faptul că parlamentarii Partidului Social Democrat nu vor asigura cvorumul la votul pentru viitorul Guvern. Anunțul a fost făcut ca urmare  demiterea Guvernului Dăncilă şi propunerea lui Ludovic Orban ca premier.

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a anunțat miercuri, într-o conferinţă de presă, că parlamentarii prahoveni ai Partidului Social Democrat nu vor participa la vot. Anunțul a fost făcut în urma unei decizii care a fost  luată în forul de conducere al filialei.

Mai departe, deputaţii au declarat că ar fi dispuşi, în principiu, să refuze mai multe propuneri de premier – chiar dacă ar echivala cu pierderea mandatelor şi alegeri parlamentare anticipate – dacă vor concluziona că asta va ajuta imaginea partidului.

Alături de președintele social democraților prahoveni, Bogdan Toader, la conferință au participat Cristian Ganea, preşedintele PSD Ploieşti, şi deputaţii Laura Fulgeanu-Moagher şi Rodica Paraschiv.

“Noi, în cadrul ComitetuluI Executiv pe care l-am avut luni, am avut o discuţie cu primarii şi consilierii noştri şi s-a stabilit foarte clar că mandatul cu care pleacă parlamentarii de Prahova este unul de a nu asigura cvorumul necesar pentru învestirea Guvernului. Trebuia ca domnii care şi-au asumat această decizie de a da jos Guvernul PSD să îşi asigure singuri cvorumul”, a susținut Bogdan Toader, președintele PSD Prahova.

Totodată, Toader a vorbit și despre situaţia senatorului Emanoil Savin, care a părărsit acum câteva săptămâni grupul PSD.

“Domnul senator Savin nu s-a prezentat la votul pentru moţiune. Vă pot asigura că şi în această perioadă discutăm mult, pe diverse teme, este alături de noi şi votează în continuare în grupul PSD, chiar dacă este senator independent. Nu a luat o decizie cu privire la traseul lui politic, se va gândi până la 1 ianuarie. Decizia sa nu a fost deloc uşoară. Dumnalui a fost foarte supărat că nu s-au luat unele măsuri concrete care fuseseră promise, ca autostrada sau centurile ocolitoare pentru oraşele de pe Valea Prahovei. Toţi parlamentarii PSD Prahova vor păstra aceeaşi linie ca până acum. Gândirea social-democrată este una”, a mai declarat preşedintele PSD Prahova.

Bogdan Toader a vorbit şi pe tema alegerilor prezidenţiale din luna noiembrie.

“Am intrat în dispozitiv de campanie, să ştiţi că suntem foarte ambiţionaţi de ceea ce s-a întâmplat. Consider, mai mult decât atât, că vom obţine un scor foarte bun la aceste alegeri, pentru că acum nu avem altceva de făcut decât să arătăm că ceea ce am făcut noi a fost bine, că ne-am gândit în primul rând la cetăţeni şi trebuie să intrăm în contact mult mai mult cu oamenii. Sunt sigur că doamna Dăncilă va ajunge în turul II, cu domnul Iohannis”, a precizat PSD Prahova, care a ținut să precizeze și faptul că un scor  foarte bun înseamnă  “undeva în jurul a 30%”, în media estimată la nivel naţional.

Articolul precedentLukoil a premiat proiecte românești. Ploieștiul a primit cele mai multe premii
Articolul următorAccident pe DN1, zona Nistoreşti-Comarnic. O persoană încarcerată!