Un incident aviatic a avut loc, la Strejnic, în județul Prahova.

Un elicopter de tip Robinson 222, care aparține Școlii Superioare de Aviație, s-a prăbușit la aterizare, la bordul aeronavei aflându-se pilotul-instructor și un cursant. Niciunul dintre cei doi nu a fost rănit

IPJ Prahova a confirmat incidentul care s-a soldat cu avarierea elicopterului și a anunțat că a fost demarată o anchetă.

“La fata locului s- au deplasat un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești si politistii de la TF, pentru cercetari.
Se vor efectua cercetari privind savarsirea infractiunii prev. si ped. de art. 98 alin. 2 din OG 29/1997 (Codul aerian civil).”, a anunțat IJP Prahova

Se pare că elicopterul, care a decolat din curtea aerodromului, avea probleme tehnice.

Elicopterul efectua manevre de aterizare, moment în care a lovit solul cu partea din spate, anunță ISU Prahova. De altfel, reprezentanții aerodromului nici nu au anunțat incidentul prin 112.

“La nivelul IGSU nu s-au înregistrat apeluri prin intermediul serviciului 112 referitoare la vreun incident aviatic în județul Prahova. Pe baza informațiilor vehiculate în presă, ISU Prahova a verificat situația la Școala de Aviație Strejnic, care a informat că în momentul efectuării unei manevre de aterizare un elicopter a atins cu partea din spate solul. Cele 2 persoane aflate la bord nu necesită îngrijiri medicale. În urma discuțiilor cu reprezentanții Școlii de Aviație, nu a fost necesară angrenarea resurselor ISU Prahova la fața locului“, se arată într-un comunicat al ISU Prahova.

Articolul precedentIncendiu la groapa de gunoi de la Băicoi
Articolul următorINCREDIBIL! Cadavre încurcate la SML Ploiești! Unul dintre morți a fost deja îngropat!
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.