De 1 decembrie, un grup de prahoveni au sărbătorit Ziua Naţională a României la Petra în Iordania.

Prahovenii, printre care se află şi Vasile Diaconu, primarul comunei prahovene Măgurele, au dansat Hora Unirii la intrarea în cetatea Petra şi au cântat Deşteaptă-te române. Toţi au fost îmbrăcaţi cu costume populare, iar bucuria lor a stârnit admiraţia altor turişti

“În acest an am sărbătorit Ziua Naţională departe de ţară. Suntem în concediu în Iordania alături de mai mulţi prieteni şi nu puteam lăsa să treacă oricum Ziua Naţională a României. Chiar dacă nu suntem acasă avem cum noi tricolorul şi costumele populare, iar horă ca a noastră nu a mai fost văzută niciodată în Iordania. Am fost aplaudaţi de alţi turişti“, ne-a povestit Vasile Diaconu.

Primarul comunei Măgurele este recunoscut pentru dragostea sa de ţară. În urmă cu doi ani, a confecţionat cel mai lung tricolor din Prahova, iar în localitate au loc permanent evenimente dedicate României Mari.

Imagine

Articolul precedentFOTO Mii de ploieşteni au asistat la parada militară de 1 decembrie
Articolul următorInformare meteo de vreme rea. Lapoviță și ninsori în Prahova
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.