Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Ploiești, care se va transforma în secție exterioară a Spitalului Județean Ploiești, va intra într-un amplu proces de modernizare .

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a anunțat faptul că există un proiect în valoare de 30.456.148 lei, respectiv 6,4 milioane euro, prin care se dorește o schimbare totală a imaginii fostei maternități.

Modernizarea va include și înființarea a trei secții noi, inclusiv de fertilizare in vitro, dar și de radiologie. Totodată, proiectul prevede și o îmbunătățire a condițiilor hoteliere și construirea a două lifturi exterioare.

Legat de fonduri, liderul CJ Prahova, Bogdan Toader, a anunțat că există discuții cu ministrul Sănătății și că o parte din fonduri vor veni de la Minister.

”Am discutat cu doamna ministru și ne poate sprijinii din creditul pe care Ministerul Sănătății îl are de la Banca Mondială. Dacă anul acesta am primit 10 milioane lei pentru dotări la Spitalul Județean Ploiești, vă dați seama că pentru o astfel de renovare , o astfel de modernizare, poate să ne ajute cu mai mulți bani din partea Ministerului Sănătății”, a susținut Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

Investițiile ar urma să aibă o durată de 2 – 3 ani, iar parte din fonduri, potrivit președintelui Consiliului Județean Prahova, ar urma să fie asigurate de Ministerul Sănătății, de la Banca Mondială.

O altă schimbare vizează reducerea numărului de paturi, de la 300 la 233.

Articolul precedentUn prahovean și-a înjunghiat fosta soție și apoi s-a spânzurat
Articolul următorPloieştiul va găzdui meciurile de la Turneul final Euro U19, din 2021