Acasă Actual VIDEO Percheziţii la hackerii din Prahova

VIDEO Percheziţii la hackerii din Prahova

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 2 percheziţii la persoane bănuite de infracţiuni îndreptate împotriva sistemelor informatice./ Două mandate de aducere au fost puse în executare.

La data de 13 august a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul  Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti, au efectuat 2 percheziţii domiciliare, în judeţul Prahova, la persoane bănuite de infracţiuni îndreptate împotriva sistemelor informatice.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 26 iunie – 10august a.c., persoanele în cauză, folosind programe informatice dedicate, ar fi lansat  atacuri informatice şi accesat ilegal mai multe web-site-uri aparţinând unor persoane juridice de drept public şi drept privat din România şi străinătate, alterând conţinutul  web-site-urilor şi perturbând funcţionarea acestora.

Totodată, în unele cazuri, cei în cauză ar fi solicitat sume de bani, în monedă virtuală,  pentru restabilirea situaţiei anterioare.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe sisteme informatice şi mijloace de stocare a datelor informatice.

Poliţiştii au pus în aplicare 2 mandate de aducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul  săvârşirii infracţiunilor de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice şi perturbarea funcţionării sistemelor informatice

La activităţi au participat şi jandarmi.

https://youtu.be/zYqqj3tqpro
Articolul precedentFilarmonica Paul Constantinescu Ploieşti te aşteaptă la JAZZ on the ROOFTOP
Articolul următorPloieștean drogat găsit de polițiști în centrul orașului
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.