Prezent la Ploiești pentru a-și lansa cartea ”EU.RO”, preşedintele Klaus Iohannis a evitat în a lansa un nou atac dur la adresa PSD. Acesta a susținut că „sunt unii care s-au adunat într-o grupare PSD”, care fac campanie cu un discurs anti-european.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat,marți, la Ploiești, în timpul lansării cărţii „EU.RO”, că ”unii care s-au adunat într-o grupare PSD (…)nu sunt chiar așa pro-europeni”.
„Românii sunt pro-europeni, dar din nefericire nu chiar toţi. Sunt unii care s-au adunat într-o grupare PSD. Ei nu sunt chiar aşa pro-europeni. De 12 ani suntem în UE, iată că un partid din România începe să facă campanie cu un discurs anti-european. Penibil”, a spus Iohannis.
Preşedintele a vorbit şi despre guvernarea „eşuată”, iar în tot acest timp PSD caută „vinovaţii” la Bruxelles.
„Cred că trebuie să mergem la adevărata cauză a naţionalismului prost înţeles. Viaţa noastă a devenit mai bună. Avem locuri de muncă mai multe. Avem oportunităţi. Constatăm totuşi un fenomen îngrijorător. Euroscepticismul. Vă spun de ce euroscepticismul e în creştere. Din cauza unor politicieni cum sunt cei din PSD, care promit marea cu sarea, pe urmă nu fac nimic şi trebuie să caute un vinovat. Vinovatul de serviciu, din păcate, de multe ori e UE. PSD a câştigat alegerile, a avut o guvernare eşuată, i-a minţit pe români şi acum caută vinovaţii la Bruxelles. Nu e penibil aşa ceva?”, a mai spus preşedintele Iohannis, care a ținut să adauge și faptul că„PSD a venit la putere şi a promis spitale regionale. Acum nu se mai vorbeşte despre ele. E aproape de sfârşitul mandatului lor. Nu mai vorbesc despre ele. Au promis autostrăzi. Nu le-au realizat. Au promis oamenilor mai mulţi bani şi au crescut salariile, între timp inflaţia a mâncat toţi acei bani. Iată o minciună. Şi acum umblă peste tot şi încarcă să explice că vinovat e Iohannis şi UE. Păi nu le e ruşine?”.
Klaus Iohannis a vorbit și despre referendum. Preşedintele a precizat că alegerile europarlamentare şi referendumul vor reuşi să reaşeze România.
„Trebuie să fim foarte clari în această privinţă. Alegerile europarlamentare împreună cu referendum sunt despre viitorul nostru al românilor. Nu e ceva abstract. Umblă tot felul de politicieni prin ţară şi încearcă să explice oamenilor că referendumul nu ar fi important deloc. Păi sigur nu e important fiindcă românii vor şti să dea răspuns acestor atacuri pesediste începută din prima lună a guvernării. Culmea asta au avut din capul locului pesediştii şi asta au făcut de doi ani jumate. În loc să se ocupe de problemele ţării să le rezolve se ocupă de dosarele lui Dragnea să le rezolve şi a altora ca el. Şi vă spun că aşa nu se poate. E momentul ca PSD să primească un răspuns foarte clar din partea românilor. Oamenii trebuie să meargă la vot, fiindcă e important cine ne reprezintă în PE, fiindcă e important să dăm răspunsul potrivit la referendum. Cum să putem merge mai departe când toate lumea vede un lucru ce nu mai poate fi ascuns. Hoţii s-au cocoţat în fruntea statului. Românii trebuie să dea un răspuns. Noi suntem un popor care vrea o justiţie dreaptă, un guvern performant. Noi nu suntem un neam de hoţi. Trebuie să dăm un răspuns la aceste întrebări”, a mai declarat preşedintele Iohannis.

Articolul precedentOFICIAL! Mircea Dridea a demisionat de la Petrolul Ploiești
Articolul următorPreședintele Iohannis, despre evenimentele din 10 august: Probabil că au crezut că dacă s-a putut la Mineriadă se poate şi acum