Primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a anunțat marți că, în urma unei discuții purtate cu președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, s-a decis demararea procedurilor privind înființarea unei societăți pentru preluarea serviciului de termoficare în Ploiești. 

Decizia vine în urma unui studiu de oportunitate care arată că ideal ar fi ca municipalitatea să preia, alături de executivul județean, serviciul de termoficare. Varianta a doua prevăzută de studiu ar fi prelungirea contractului cu Veolia Energie,
Ceea ce i-a determinat pe reprezentanții municipalității să realizeze respectivul studiu de oportunitate a fost  faptul că în luna aprilie a acestui an expiră contractul respectiv.

Primarul Adrian Dobre este adeptul variantei înființării unei societăți la care acționari să fie Consiliul Local Ploiești și Consiliul Județean Prahova și care să preia serviciul de termie deoarece acesta este nemulțumit de faptul că Veolia Energie nu a modernizat  sistemul de termoficare, actualmente existând pierderi de aproximativ 40% .

Un alt motiv care îl determină pe Dobre să demareze procedurile privind înființarea societății este acela că actualul operator a pus problema majorării tarifului la gigacalorie, fapt cu care nu este de acord

Concret, liderul administrației publice ploieștene a criticat  proiectul de hotărâre privind majorarea tarifului la gigacalorie la 237,35 lei/Gcal fără TVA, proiect care urmează să fie dezbătut în viitoarea ședință a Consiliului Local Ploiești.

În acest moment, prețul la termie este de 187 lei/Gcal fără TVA, astfel, începând cu luna februarie, tariful la apa caldă și căldură ar putea crește cu aproximativ 50 lei/Gcal.

Edilul şef al oraşului a susţinut că valoarea nu este una corectă dat fiind faptul că  Veolia Energie a plecat de la un tarif de 90 de lei, care înseamnă 50% păcură şi 50% gaz, în condiţiile în care, atunci când s-au stabilit prin caietul de sarcini toate datele problemei, s-a făcut calculul doar pe gaz, ceea ce se consumă cu precădere în momentul de faţă. Astfel, conform primarului Dobre, tariful de plecare ar fi trebuit să fie 75 de lei, nu 90 de lei.

Dobre a anunţat în urmă cu aproximativ o săptămână faptul că a trimis o sesizare la ANRE în ceea ce priveşte formula de calcul, însă în prezent nu a primit niciun răspuns.

Articolul precedentNoi amănunte în cazul morții lui Constantin Toma. Plângere penală pe numele medicului legist
Articolul următorAlertă ANM: Cod portocaliu de vreme severă imediată în Prahova