Pompierii prahoveni se află în continuare la depozitul de mase plastice al celor de la Urban ICIM, din Mimiu, care a luat foc duminică după-amiază, în jurul orei 16:07 minute.

Echipajele de pompieri au adoptat o intervenție defensivă, ceea ce presupune că nu pot pătrunde în hala în care se manifestă incendiul, din cauza riscului iminent de  prăbușirea elementelor de construcție, structura de rezistenta fiind grav afectată și ar pune în pericol viața echipajelor în ipoteza acționării din interior.

Intervenția se execută numai din exterior și este de durată, deoarece în interiorul halei sunt depozitate cantități impresionante de materiale combustibile.

După realizarea unei noi recunoașteri, comandantul intervenției a hotărât inundarea în totalitate a halei, ceea ce presupune alocarea unui număr mai mare de resurse, respectiv 10 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială de salvare de la înălțimi cu ajutorul căreia se va refula apă de deasupra halei. Având în vedere că vizibilitatea focarelor este mult mai mare în acest moment, s-a impus trecerea la această etapă a stingerii incendiului.

Imagini furnizate de ISU Prahova:

Articolul precedentAutorul amenințărilor cu bombă de la Ploiești a fost prins de polițiști
Articolul următorPercheziţii în Prahova la persoane bănuite de înselăciune prin metoda “împrietenirea”!