Aproape 13.000 de prahoveni din 10 localități au rămas fără curent electric în urma vântului puternic care face ravagii în județul Prahova

ISU Prahova a raportat că sunt afectați 12.661 de consumatori de energie electrică din județul Prahova.

Pe lista localităților unde au apărut deranjamentele figurează Măneciu, Câmpina, Telega, Brebu, Șotriile, Comarnic, Țintea, Valea Doftanei, Secăria și Plopeni.

Zece echipaje Electrica sunt pe teren pentru remedierea defecțiunilor.

În plus, mai mulți copaci au căzut pe carosabil, iar un incendiu a izbucnit din cauza firelor electrice căzute pe jos. Un acoperiș a fost smuls.

Conform ISU Prahova, din cauza rafalelor de vânt puternic până în acest moment pompierii au acționat pentru degajarea copacilor căzuți pe carosabil în Sinaia (3), Breaza (2), Comarnic, Șotriile și pe DN 1A la ieșire din localitatea Cheia, unde traficul a fost  blocat.

Totodată, pompierii militari au acționat pentru degajarea elementelor de construcție în Ploiesti și Plopeni.

În Breaza, din cauza firelor electrice căzute pe jos, a izbucnit un incendiu de vegetație uscată.

De asemenea, vântul a smuls un acoperiș de la un bloc la Breaza.

Reamintim că avertizarea de cod portocaliu este valabilă de astăzi începând cu ora 14:00 până în data de 06 februarie, ora 12:00, iar cea de cod roșu este valabilă doar în nordul județului, de astăzi de la ora 18:00 până în data de 06 februarie, ora 08:00

ISU Prahova a mai anunțat că începând cu ora 22.00 se va institui închiderea traficului rutier de la km 47 Mizil  către Buzău, unde sunt condiții de cod roșu viscol și vizibilitate foarte redusă.

Articolul precedent!ATENȚIE ȘOFERI! Evitați deplasările în zonele aflate sub cod roșu de vreme rea!
Articolul următorViscolul închide circulația pe DN1B, între Mizil și Buzău. 20.000 de prahoveni fără curent electric