Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a revenit, luni după-amiază, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Aceasta a susținut că de această dată a revenit la invitația președintelui Consiliului Județean Bogdan Toader, pentru a discuta cu cadrele medicale, după ce șefii de secții au amenințat cu demisia în bloc.

Sorina Pintea a susținut că a stat de vorbă cu medicii din secţiilor vizate data trecută şi că atmosfera rămasă după discuţii “este una dintre cele mai plăcute!”
“A fost o discuție deschisă, cu cărțile pe față, profesională, de ambele parți, care mi-a făcut plăcere. Am explicat motivele pentru care am cerut demiterile, care au fost motivele pentru care am spus ce am spus. Serviciul medical nu se rezumă doar la munca medicului, e furnizat de echipă, munca în echipă face parte din calitatea actului medical. Ceea ce am relatat şi am văzut a fost realitatea. Nu am spus nimic de ridicarea acreditării, ci de reevaluarea indicatorilor de acreditare. Fiecare dintre dânşii a plecat cu convingerea că am spus doar adevărul. Am identificat soluţii la anumite probleme, dar am discutat şi anumite lucruri mai profunde care ţin de blazarea medicului pe un anumit palier sau situaţiile în care ne bazăm pe lasă că merge şi aşa! Lucrurile s-au schimbat în spital, dar e nevoie de mai mare implicare per total. Nu am discutat nicio clipă despre actul medical, că nu am căderea. DSP ar trebui să se aplece mai des asupra acestor aspecte pe care le-am văzut eu. Aceste controale nu au conotaţie politică, nu au nicio legătură cu imaginea, ci m-am săturat, în calitate de ministru să tot fim arătaţi cu degetul  pentru anumite lucruri care pot fi reglate sau sunt în fişa postului unui director de îngrijiri, unui asistent şef. Cred că am mai spus-o şi o să o mai spun: Sistemul suntem noi!”, a precizat ministrul Sorina Pintea, care a ținut să precizeze și faptul că ” nu este ”Spitalul Groazei” Este adevărat! Lucrurile nu sunt așa cum ar trebui, mă refer la calitatea îngrijirilor. Cred că ați înțeles ce am vrut să zic. Am toleranță 0 la mizerie pentru că aceasta duce la alte lucruri. Totuși aici se desfășoară un act medical, sunt salvate vieți. Nu putem spune că este ”Spitalul Groazei”. Important este să rezolvăm problemele care sunt în acest moment”.
În urma controlului, 8 angajaţi vor intra în comisia de disciplină pentru a se analiza abaterile lor de la fişa postului.
Bogdan Toader a precizat că niciun şef de secţie nu îşi va da demisia. Totodată acesta a spus că nu ceea ce a găsit ministrul sunt motivele solicitării demisiilor membrilor de conducere, “ci acelea au umplut paharul”, pentru că indiferent cât ar cheltui în dotări Consiliul Judeţean, oamenii sunt tot nemulţumiţi.

Articolul precedentICCJ a decis excluderea din magistratură a procurorului Mircea Negulescu
Articolul următorReacția conducerii Spitalului de Pediatrie Ploiești în cazul morții bebelușului de șase luni. Raportul Serviciului de Medicină Legală