Cu câteva săptămâni înainte de Paște, ministrul Turismului, Bogdan Trif, a fost prezent la Ploiești, la o întâlnire cu primarii din localitățile care au statut de stațiune turistică.

Ulterior, Bogdan Trif a anunțat că  salariații din sistemul public vor beneficia de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei și în următorii doi ani, dar și faptul că vor fi demarate controale în unitățile de cazare de către „colegi sub acoperire”. Cât privește anumite probleme legate de infrastructură, dar și de condițiile de cazare, ministrul Turismului susține că trebuie promovate lucrurile bune.

În ciuda faptului că distanța Ploiești – Valea Prahovei este parcursă în câteva ore, în lipsa unei autostrăzi, și că în multe cazuri condițiile de cazare nu sunt la cel mai înalt nivel, ministrul Turismului, Bogdan Trif, consideră că există multe zone frumoase, inclusiv în Prahova, care ar putea să devină pe viitor mult mai atractive atât pentru turiștii români, cât și străini.

„Turismul este o prioritate națională”, a susținut Bogdan Trif la Ploiești, care însă a adus și câteva critici la adresa primarilor care nu au depus încă proiecte pentru promovarea zonelor turistice.

„Știu că nu o să le placă hotelierilor ce o să spun acum. Ne dorim să intensificăm controalele și vom avea colegi, de la control, sub acoperire”, a susținut ministrul, care a explicat că persoanele aflate în control vor avea „posibilitatea să se cazeze ca orice alt turist și să observe, într-o zi – două, cum sunt serviciile în acel hotel”, a susținut Bogdan Trif, ministrul Turismului.

Articolul precedentDoi ”pirați”, amendați că transportau ilegal navetiști în Prahova pe DN 1A
Articolul următorDecizie importantă în Consiliul Local Ploiești pe tema termoficării și a contractului cu Veolia Energie
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.