Acțiune de amploare a polițiștilor rutieri din Ploiești, în noaptea de sâmbătă spre duminică. În urma raziei care a avut ca scop constatarea și sancționarea participanților la trafic care au încălcat legea, au fost aplicate 85 de amenzi, în valoare de peste 32.000 lei, iar două permise au fost reținute.

Acțiunea, derulată în tot Ploieștiul, a avut loc în intervalul orar 22.00-01.00.

În cadrul razei, 315 persoane au fost legitimate și 283 de auto controlate, fiind efectuate 207 testări cu aparatul etilotest.
Rezultatele nu s-au lăsat așteptate astfel încât, polițiștii au aplicat 85 de sancțiuni contravenționale în valoare de 32.250 lei.

Dintre acestea, 30 au fost pentru nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță, cinci pentru conducerea unui vehicul având inspecția tehnică periodică expirată, o sancțiune pentru aplicarea foliilor neomologate și două sancțiuni pentru faptul că nu au avut încheiată polița RCA.

De asemenea, nouă sancțiuni au fost îndreptate către bicicliști, iar doi conducători auto au fost depistați sub influența alcoolului.

În urma testării celor doi cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,16 mg/l, respectiv 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Mai mult, unul dintre ei nu a oprit la semnalul regulamentar al polițistului, fiind necesară urmărirea și oprirea sa.

Celor doi conducători auto le-a fost reținut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile și au fost sancționați contravențional cu amendă.
Totodată, au fost retrase opt certificate de înmatriculare și reținute trei seturi de plăcuțe cu numerele de înmatriculare.

Acțiunile de acest gen vor continua, iar polițiștii le recomandă tuturor participanților la trafic să respecte legea pentru siguranța proprie, dar și a celor din jur.

Articolul precedentBariera de pe DN1, de la Movila Vulpii, s-a defectat
Articolul următorTrei autoturisme implicate într-un accident în Ploiești
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.