Aproximativ trei ore s-au certat aleșii locali ploieșteni pe tema rezilierii contractului cu operatorul de salubritate Rosal. După discuții, condimentate cu acuzații din toate părțile, primarul Adrian Dobre a fost mandatat să voteze pentru rezilierea contractului. Votul va fi dat  în ședința Asociației de Dezvoltare Intercomunitare „Managementul Deșeurilor”, la care sunt participă alți 35 de primari din județ.

Propunerea de reziliere a contractului cu operatorul de salubritate se vehiculează de mai bine de șase ,luni, timp în care ploieștenii au reclamat o serie de deficiențe cu privire la colectarea deșeurilor menajere.

La finele lunii iunie, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a anunțat că a fost demarată procedura de reziliere pe motiv că operatorul nu și-a achitat redevența către instituție.

Numai că după notificarea operatorului, lucrurile au fost nuanțate, în sensul că a fost solicitat un punct de vedere pe tema rezilierii și din partea consiliilor locale din cele 36 de localități care figurează în zona 2 – 6.

La rândul lor, inclusiv aleșii ploieșteni ar fi trebuit să stabilească dacă sunt sau nu de acord cu propunerea de reziliere a contractului, în condițiile în care cele mai mari probleme legate de deficiențele apărute în derularea contractului sunt reclamate de către municipalitate.

Aleșii PSD ALDE au solicitat ca după reziliere să fie menținut același tarif pentru colectarea gunoiului menajer. Amendamentul a trecut fără votul liberalilor, care nu au fost de acord cu o astfel de propunere, pe motiv că nu poate fi stabilit un tarif decât prin caietul de sarcini.

 

Articolul precedentTrafic deviat, în comuna Blejoi, din cauza unor lucrări la trecerea peste calea ferată
Articolul următorClipe de groază trăite de o tânără din Prahova! A fost violată de fostul iubit
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.