O unitate mobilă de Terapie Intensivă, cu 12 posturi cu suport ventilator, a fost adusă vineri, la Ploiești, pe fondul creșterii numărului de cazuri grave în rândul bolnavilor infectați cu .

Joi a fost atinsă capacitatea maximă atât la SJU Ploiești (unde sunt opt ventilatoare disponibile în Terapie Intensivă, pentru pacienții Covid), cât și la Câmpina (care ar disponibile trei ventilatoare), iar astăzi existau doar două locuri disponibile, la Spitalul Județean, pentru pacienții în stare critică.

Prin urmare, autoritățile au fost alertate cu privire la riscul depășirii capacității, mai ales că incidența cazurilor grave a crescut.

“La alertarea autorităților, cu privire la faptul că în cursul zilei de ieri, Spitalul Județean Ploiești a ajuns la capacitatea maximă de a menține pe suport ventilator pacienții critici Covid și non-Covid, s-a primit sprijin, iar în cursul nopții am primit ordinul comandantului acțiunii prin care am fost înștiințați că, în cursul acestei zile, la SJU Ploiești va fi operaționalizată o unitate mobilă de Terapie intensivă cu 12 posturi cu suport ventilator, fapt care va ajuta pentru asigurarea necesarului, având în vedere numărul de cazuri cu manifestări mai severe”, a declarat managerul SJU Ploiești, ec. Marius Niculescu.

Prahova a raportat, vineri, nu mai puțin de 67 de noi infectări cu , cel mai mare număr înregistrate în 24 de ore, de la începutul pandemiei.

Imagine

Articolul precedentActivitatea Curții de Apel Ploiești suspendată de coronavirus!
Articolul următorUn primar PNL din Prahova va candida din partea PSD
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.