Un număr de peste 10 avocaţi prahoveni şi-au manifestat, ieri, solidaritatea cu colegul lor, Robert Roşu, din cadrul Baroului Bucureşti, condamnat în dosarul „Ferma Băneasa”, la cinci ani de închisoare cu executare.
Protestul s-a desfăşurat pe treptele Judecătoriei Ploieşti, unii dintre avocaţi invocând prevederile art. 38, alin. (3), din Legea nr. 51/ 1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, potrivit căruia „Avocatul nu răspunde penal pentru susţinerile făcute oral sau în scris, în formă adecvată şi cu respectarea prevederilor alin. (2), în faţa instanţelor de judecată, a organelor de urmărire penală sau a altor organe administrative de jurisdicţie (…)”.
În legătură cu acest aspect, prodecanul Baroului Prahova, avocat Florin Ichim, ne-a precizat: „Avocaţii care au ieşit pe treptele instanţei ploieştene şi-au manifestat un drept constituţional, fără a reprezenta instituţia. O poziţie oficială a Baroului Prahova urmează să fie adusă la cunoştinţa publicului în cel mai scurt timp”.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentSlujbe de pomenire a eroilor Revoluţiei din 1989, în toată țara
Articolul următorAglomerație la intrarea în țară: mii de români se întorc în țară din Anglia. Toți românii care vin din UK intră în CARANTINĂ