Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, a fost reținut pentru 24 de ore, în noaptea de miercuri spre joi, după ce a fost audiat de procurori într-un dosar privind fraudarea alegerilor locale din septembrie 2020.

18 percheziții au fost derulate, ieri, de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova – Serviciul investigaţii criminale, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidențelor electorale.

În total, 17 persoane au fost conduse la audieri.

„Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea Primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi Președintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea.

În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formațiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formațiuni politice”, potrivit detaliilor din dosar furnizate, miercuri, de procurorii PCA Ploiești.

Începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop  crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să  înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentPolițiștii au reținut șase persoane din Prahova, în cazul fetei sechestrate de două femei și forțate să întrețină relații sexuale cu mai mulți indivizi
Articolul următorBilanț coronavirus -10 iunie – Autoritățile anunță noile statistici – Câte infectări s-au înregistrat în ultimele 24 de ore