Alte două femei, una din Prahova şi cealaltă din Constanţa, au murit, miercuri, din cauza gripei, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Ca urmare, numărul total al deceselor cauzate de gripă în acest sezon a ajuns la 120.

Reprezentanţii CNSCBT anunţă că miercuri au murit doi pacienţi cu gripă, fiind vorba despre două femei.

Concret, au murit o femeie în vârstă de 60 de ani, din judeţul Prahova, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal, şi una de 43 de ani, din judeţul Constanta, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3, având condiţii medicale preexistente şi vaccinată anti-gripal.

Astfel, numărul total al deceselor cauzate de gripă în acest sezon se ridică la 120. În Prahova, 26 de persoane au murit din cauza gripei, județul având cele mai multe decese cauzate de această boală.

În 30 ianuarie, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat oficial că în România este epidemie de gripă.

Articolul precedentGiani Kiriță și Mircea Badea, provocați de ”Lupul” Daniel Chiriță să urce în RING
Articolul următorAccident la ieșirea din Ploiești spre Tătărani
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.