În perioada 18 – 22 octombrie 2021, polițiștii Serviciului Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Direcției de Ordine Publică, împreună cu polițiști specializați în domeniul silvic din Vrancea, Argeș, Brașov, Covasna, Dâmbovița și Neamț, precum și specialiști silvici din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, gărzile forestiere din Cluj, Oradea, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Suceava și Timișoara au acționat pe linia prevenirii și combaterii tăierilor fără drept de arbori din fondul forestier național, în județul Vrancea.

Video – https://youtu.be/tbruxFacSQ8

Au fost verificate structurile silvice și agenții economici pe linia autorizării și exploatării masei lemnoase, precum și a achiziției, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase.

Astfel, au fost verificate 2 ocoale silvice și 11 agenți economici cu obiect de activitate în domeniul forestier.

În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat 6 infracțiuni, dintre care 1 infracțiune de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național, 1 infracțiune de furt de arbori, prevăzute de Legea nr. 46/2008 privind Codul Silvic, 1 infracțiune de fals în înscrisuri sub semnătură privată,1 infracțiune de uz de fals și 2 infracțiuni de fals informatic, prevăzute de Codul Penal.

De asemenea, au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 187.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

În plus, au fost dispuse măsuri complementare de confiscare a 648,258 mc de material lemnos, în valoare totală de 79.902 lei.

Articolul precedentNoi măsuri suplimentare stabilite de CNSU, pentru limitarea răspândirii CoVid-19! Ce prevede noua hotărâre
Articolul următorCRIZĂ DE OXIGEN în spitalele covid din țară!