Răspunsul de la Administrația Prezidențială. Oficialii spin că nu au închiriat niciun avion privat pentru data de 3 decembrie. Însă nu este clar dacă prima doamnă s-a întors în țară pe banii ei sau a rămas în Dubai.

Realitatea Plus a înaintat o solicitare Administrației Prezidențiale unde a întrebat dacă prima doamnă s-a întors sau nu în acest weekend la noi în țară din Dubai, așa cum arăta presa locală. 

Administrația Prezidențială a dat un răspuns vag:

„Răspuns solicitare informații
Ca urmare a solicitării dumneavoastră făcute în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare, vă comunicăm că informația potrivit căreia Administrația Prezidențială ar fi închiriat o aeronavă pentru data de 3 decembrie 2023 este falsǎ.
Departamentul Comunicare Publică”, este răspunsul sec al Administrației Prezidențiale la solicitările Realitatea Plus.

Rămâne incer dacă într-adevăr prima doamnă s-a întors în țară pe banii ei, cu o cursă de linie sau dacă ea încă se află în Dubai, alături de președintele Klaus Iohannis, care participă la summit-ul privind schimbările climatice.

Totodată, în acea solicitare, jurnaliștii Realitatea Plus au cerut detalii și despre cheltuielile pe care le-a făcut Administrația Prezidențială pentru deplasările lui Klaus Iohannis de-a lungul timpului, dar nu avem momentan un răspuns la solicitarea respectivă. Ateptăm în continuare răspunsul, pentru că  termenul legal este de 30 de zile.

Aeronava închiriată de Iohannis s-a întors la Sibiu pentru a o aduce pe Prima Doamnă, a scris presa locală 

Presa din Sibiu notează faptul că aeronava privată închiriată de Administrația Prezidențială pentru summitul din Dubai a aterizat la Sibiu cu… Prima Doamnă. 

Președintele Klaus Iohannis a zburat, împreună cu soția sa, spre Dubai imediat după parada de Ziua Națională, pentru a ajunge la Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice. Duminică, avionul a ajuns în țară, însă fără liderul țării, astfel că singurul motiv pentru care ar fi fost ajuns înapoi ar fi pentru a o aduce pe Carmen Iohannis în România, notează sursa citată. Deși întâlnirea era despre schimbări climatice și impactul poluării asupra mediului, Iohannis a ales, din nou, o cursă privată, în locul uneia de linie. 

“Aeronava privată închiriată de Administrația Prezidențială a aterizat la Sibiu de câteva minute. Aceasta a venit direct din Dubai, unde președintele Iohannis participă la Summitul COP28 privind schimbările climatice. După ce a plecat din țară la 1 decembrie, după parada militară și prânzul oferit cu ocazia Zilei Naționale, cu un avion privat închiriat. Dar în avionul venit de la Dubai nu era președintele, se pare, ci prima doamnă, Carmen Iohannis.”, notează sibiuindependent.ro.

Articolul precedentPrognoza ANM pentru următoarele două săptămâni
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET