Două zile cu furtuni şi ploi puternice urmează în România. Urmăriţi hărţile de mai jos pentru a afla judeţele afectate, conform prognozei ANM.

România a devenit ţara fenomenelor extreme. Zilele de caniculă alternează cu zile de ploi şi furtuni puternice.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni noi informări COD GALBEN de ploi puternice şi furtuni, după cum urmează:

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 17 iunie, ora 12 – 17 iunie, ora 23

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantităţi de apă însemnate

În intervalul vizat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40…60 l/mp.

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 17 iunie, ora 23 – 18 iunie, ora 10

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

În Moldova, nordul şi vestul Munteniei precum şi în Oltenia, vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi posibil grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, în intervale scurte de timp sau prin acumulare 25 l/mp şi izolat 50 l/mp.

Articolul precedentÎntâlnirea care ar fi putut salva Petrolul a fost amânată!
Articolul următorUn copil de 9 ani a fost lovit de mașină, la Dițești. Șoferul era beat și a fugit de la locul faptei
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.