Noua ordine mondială ne îndeasă pe gât viermi, greieri și hrană produsă în laboratoare, de calitate îndoielnică. Rafturile din supermarketurile străine sunt invadate de mâncarea second-hand a vestului, iar aici, în țară, milioane adorm flămânzi. În cei 34 de ani de la revoluție, la cârma fermierilor s-au aflat 23 de miniștri ai agriculturii. Petre Daea a deținut nu mai puțin de trei mandate. Printre acești demnitari nu neg că au fost și câțiva care au plantat semințe bune. Seceta și urgia adusă de cei care i-au urmat a determinat ca fermierii acestei țări să ajungă în pragul falimentului total. La ordinul străinilor, vremelnicii puternici de la București au distrus grânarul care putea hrăni 80 de milioane de oameni, adică aproape patru Românii.
Dragii mei, vă rog să priviți mâinile bătrânei care vinde în piață: muncite, cu crăpături adânci și cu pământ sub unghii! Pe acești oameni chinuiți dintotdeauna, poate bolnavi, bătuți de soare, de vânt, de ploaie trebuie să îi salvăm. Să cumpărăm produse de la oamenii fugăriți de poliția locală, cea care bifează mari victorii, pentru că îi capturează pe “evazioniștii” care vând pătrunjel pe stradă. Asta pentru că fermierii autentici nu au loc nici măcar în piețe, din cauza mafioților care cumpără certificate de producător și dau șpăgi grele ca să aibă loc pe tarabe.
Uitați-vă în ochii țăranilor triști, cu dor de copiii și nepoții care au plecat în străinătate, să scape de chinul prin care trec ei, muncind pământul. Unii sunt poate neștiutori de carte, dar au o carte de căpătai: Biblia. Ei nu se roagă de autorități pentru că știu că au un sprijin mai important: pe bunul Dumnezeu. Nu mai speră la mult promisele investiții în irigații, pe care toți liderii politici le promit înainte de alegeri, ci se roagă în biserică. Acolo își găsesc sprijinul și acoperământul: sub icoane, căci până la Dumnezeu te mănâncă sfinții, pentru că stăpânii vremelnici de azi se cred moșieri pe bucăți întregi din țară. Nu au semănat nimic bun și au pârjolit pământul roditor al României.
Unde este ajutorul pe care îl merită? La un ministru decrepit, care vorbește numai în lozinci comuniste? Care bate câmpii în lung și în lat doar pentru o regie electorală? Un ministru care crede că lupta în agricultură înseamnă bătălia cu cormoranii? Un om mai bun pentru emisiuni de umor decât să conducă un minister? Un ministru în curtea căruia colcăie corupția? Unul care merge cu căciula în mână la Bruxelles și se întoarce cu ea goală? Ne vor năpădi în continuare fructele și legumele din străinătate, din țari care nici măcar nu au tradiție agricolă. Suntem capabili să aducem prune din Peru, ceapă din China- că a noastră de la Buzău nu mai e bună, mere din Polonia, ne trimitem grâul pe bani puțini în străinătate și ni se întoarce sub formă de pâini congelate. Până și cel mai mare producător de panificație, e drept-privat, a fost vândut străinilor. Vom mânca pâinea cea de toate zilele de la mexicani. Trimitem fructele de pădure în Germania, apoi cumpărăm din magazinele străinilor dulceața produsă acolo. Suntem victimele ușoare ale intereselor: importăm lapte din țările din jur și îl vărsăm pe al nostru pe câmp, cumpărăm carne de porc din vest și descurajam crearea de ferme de animale.
Bolile reale sau inventate ne forțează să ucidem sute de mii de păsări sau porci, falimentăm crescătorii care pun carne curată și ieftină în farfuriile noastre, doar ca să importăm pe bani grei de la alții. Subvențiile sunt mai mici decât în celelalte state europene, de aceea mâncarea românească e mai scumpă. Producătorii noștri urcă prețul cu câțiva lei, doar ca să își acopere investițiile. De profituri nici nu mai poate fi vorba. Acest eșec este rodul incompetenței celor care au condus ministerul Agriculturii, o instituție-cheie, responsabilă ca niciun român să nu sufere de foame.
Miercuri, Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus începerea judecății lui Adrian Chesnoiu, fostul ministru al agriculturii. Dacă ne amintim dosarul, trebuia să se rezolve și angajarea unei pile a lui “nea Petrică”, nimeni altul decât actualul ministru Daea. Corupția e cât casa, agricultorii suferă cumplit și, odată cu ei, întreg poporul.
Politicienii ne oferă doar circ, dar au uitat să ne mai arunce, măcar din când în când, și pâine. Preocupați de viitoarele alegeri, cei care sunt aflați astăzi la butoanele de comandă ne aruncă doar firimituri, care nu sunt suficiente pentru a hrăni foamea de care suferim. Peste o treime din copii acestei țări trăiesc sub pragul sărăciei. Seară de seară, peste 150 de mii de prunci ai României merg la somn cu stomacul gol,și se trezesc doar cu speranța în Dumnezeu. Nu vă dor lacrimile acestor nefericiți ai sorții, doamnelor și domnilor politicieni? Pe ei nu îi vedeți, nu îi auziți? Probabil că ei nu contează pentru voi, mai ales că nu vă pot da votul cu care să vă mai asigurați un nou mandat de jaf și trădare.
Mai sunt doar două săptămâni până la sărbătorile de Paște, cele mai sărace din ultimii 30 de ani pentru românii. În ciuda crizei uriașe, ministrul Daea declara, la începutul lunii, că nu a observat creșterile de prețuri. El a anunțat, din nou, marea ieftinire la raft în următoarea perioadă. Mai mult, a dat asigurări că românii vor plăti mai puțin pentru produsele de bază. Realitatea din teren îl contrazice. Toate produsele costă acum dublu, iar cel mai mult s-au scumpit carnea, lactatele și legumele.
Chiar dacă în fruntea ministerului se află un om care poate că nu-i reprezintă, fermierii români nu sunt singuri. Recent, la Bruxelles, belgienii au blocat cu mii de tractoare capitale Uniunii Europene. Proteste au fost și în Franța, ori în Polonia. Iar astăzi a venit rândul agricultorilor bulgari, nemulțumiți de importurile de produse din Ucraina, care le ruinează afacerile. Mai mult, ultimele alegeri din Țările de Jos au produs o surpriză uriașă: oamenii au ieșit masiv la urne și au girat Partidul Fermierilor cu 25% dintre voturi. Poate că a venit vremea ca și țăranii noștri să se unească, pentru că prea mult au fost dezbinați de clasa politică.
Nu vreau să închei înainte de a consemna o trădare uriașă. Deputații au adoptat un amendament prin care obligă compania austriacă să plătească taxa de solidaritate. Culmea, cei care s-au abținut de la vot au fost chiar cei de la AUR, cu tot cu George Simion în frunte! Tocmai ei, cei care făceau proteste prin benzinării, de dragul procentelor, în momentul deciziei au spus pas și au dovedit că joacă nu în interesul acestui popor, ci în favoarea străinilor care ne umilesc și ne tâlhăresc fără milă. Urmează, dragii mei, o ediție maraton, cu dezvăluiri fără precedent. Începem însă cu un subiect care m-a impresionat foarte mult. Vom avea o transmisiune specială din casa unui tânăr care trăiește o adevărată dramă. În urma unui cumplit accident, acesta este imobilizat la pat de șapte ani iar acum, mama este singura persoana care i-a rămas alături.
Un editorial semnat de Alexandra Păcuraru și Adrian Dragomir.