Un bărbat neidentificat a sunat în această seară la numărul de urgență 112 și a anunțat că există bombe la Spitalul Județean de Urgență Ploiești și la supermarketul Kaufland Nord.

Bărbatul care a sunat la numărul unic 112 nu a mai putut fi contactat, dar autoritățile trebuie să respecte procedurile.

Au fost evacuate de urgență aproximativ 150 de persoane din supermarketul Kaufland Nord. Deocamdată nu s-a recurs la evacuări și la Spitalul Județean de Urgențe, mergându-se pe varianta că este vorba despre o glumă proastă.

ISU Prahova a trimis la cele două obiective câte o ambulanță SMURD și o autospecială pentru stingerea incendiilor. Totodata autospeciala de accidente colective și calamități de deplasează la spitalul județean împreuna cu grupa operativă.

Conform Ralucăi Brezeanu, purtătorul de cuvânt al IJP Prahova, în cauză a fost intocmit dosar penal conform Legii 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului.

Conform procedurii de interventie in astfel de situatii, spitalul nu va face obiectul evacuarii pacientilor si a personalului, verificarea efectuandu-se in etape, in functie de amplasament si sectoarele medicale existente.

Pompierii militari au început montarea corturilor in parcarea Spitalului Judetean in eventualitatea in care se impune evacuarea pacienților

 

Articolul precedentPrimarul Ploieștiului, Adrian Dobre: Am depus documentaţia în vederea finanţării şi achiziţionării a 11 autobuze electrice
Articolul următorLa 68 de ore de la izbucnire, incendiul de la Ploiești nu este încă lichidat
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.