Agenția Națională de Integritate anunță, printr-un comunicat de presă,  constatarea stării de incompatibilitate în cazul fostului secretar al municipiului Ploiești, Anabell Olimpia Măntoiu, în prezent șef serviciu în cadrul Ministerului Mediului.

Măntoiu s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 31 mai 2017 – 02 aprilie 2018. Potrivit ANI, în acest interval, Anabell Măntoiu “a deținut simultan calitatea de funcționar public în cadrul Primăriei Municipiului Ploiești și pe cea de membru în consiliul de administrație în cadrul S.C. Servicii de Gospodărie Urbană Ploiești S.R.L., încălcând astfel dispozițiile art. 94, alin. 2, lit. c) din Legea nr. 161/2003.”

Articolul de lege indicat de inspectorii ANI prevede că “funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: […] c) în cadrul regiilor autonome, societăților comerciale ori alte unități cu scop lucrativ din sectorul public […]”, iar „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […].”

ANI a informat că Anabell Măntoiu a depus, la dosarul de evaluare, un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Articolul precedentOpt cercetători din cadrul Institutului de Biologie București al Academiei Române vor ”preda” la Liceul ”Grigore Tocilescu” din Mizil
Articolul următorAccident într-o intersecție din Ploiești! Un microbuz care transportă călători s-a răsturnat
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.