Purtatul măștii devine obligatoriu pe tot teritoriul județului Prahova! Decizia devine obligatorie din data de 10 aprilie, iar nepurtatul măștii vă poate aduce o amendă cuprinsă între 2.000 și 20.000 de lei, conform art. 28 din OUG 1/1999.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Prahova,  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Prahova  a decis că purtarea măștilor de protecție este obligatorie în spațiile publice din județ.

Conform Hotărârii C.J.S.U nr.27/07.04.2020, decizia a fost luată ca măsură specifică pentru prevenirea răspândirii COVID-19, în special de către persoanele asimptomatice (care nu prezintă simptome, nu cunosc că sunt infectate, dar care pot transmite virusul altor persoane cu care intră în contact).

Având în vedere criza de măști din județ, dar probabil și prețul exagerat de ridicat al unui astfel de produs (acolo unde este disponibil la vânzare), Prefectura precizează că  nu este obligatoriu ca acestea să fie exclusiv măşti medicale.

“Se pot folosi eşarfe, măşti din material textil dens sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura.

Purtarea lor este obligatorie pentru persoanele care se află în următoarele situații:

  • –        se deplasează pe raza județului Prahova, în special cu mijloace de transport în comun;
  • –        se află în spații publice (instituții publice, spații comerciale, piețe agroalimentare, gări, autogări etc.);
  • –        în cazul deplasărilor scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, pentru nevoile animalelor de companie/domestice, indiferent de loc – străzi, parcuri.

Măsurile stabilite prin hotărârea C.J.S.U Prahova vor intra în vigoare începând cu data de 10.04.2020, astfel încât populația să aibă timpul necesar pentru a se informa și a-și procura/confecționa aceste măști de protecție.