Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o atenţionare meteo Cod galben de ploi însemnate cantitativ pentru Capitală şi 13 judeţe situate în sudul şi sud-vestul ţării, ce va fi în vigoare până luni, la ora 10:00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat, va ploua însemnat cantitativ în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum şi în zonele montane aferente, până la altitudini de 1.700 de metri. Ploile vor avea şi caracter de aversă, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 – 35 l/mp şi pe arii restrânse 50 l/mp.

“Temporar va ploua şi în restul regiunilor, pe arii restrânse se vor acumula cantităţi de apă de 15 – 20 l/mp, iar în Dobrogea şi Bărăgan vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie”, notează ANM.

Judeţele aflate sub Cod galben sunt: Argeş, Dolj, Olt, Gorj, Ilfov, Prahova, Buzău, Giurgiu, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Vâlcea, Dâmboviţa, Mehedinţi şi Bucureşti.

În municipiul Bucureşti, până luni la ora 18:00, va ploua temporar, mai ales sub formă de aversă, şi vor fi posibile descărcări electrice, potrivit prognozei speciale emisă de ANM. Cantităţile de apă acumulate vor fi în medie de 20 – 30 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de până la 40 – 45 km/h.

Temperatura maximă va fi de 11 – 13 grade, iar cea minimă de 5 – 7 grade.

Articolul precedentPrahova. O bucată desprinsă dintr-o rachetă anti-grindină a lovit acoperişul unei case
Articolul următorUn bărbat din Dâmbovița a fost prins în Sinaia cu o cantitate mai mare de cetină decât avea voie să transporte