Poliția Română a declanșat, în urmă cu o lună, acțiunea națională „FOC DE ARTIFICII”, pentru verificarea legalității operațiunilor desfășurate de persoanele fizice și juridice cu articole pirotehnice.
Polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în colaborare cu polițiștii Direcției de Ordine Publică, Direcției de Investigare a Criminalității Economice, Direcției de Poliție Transporturi, Direcției Rutiere și ai Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității, acționează pentru creșterea siguranței cetățeanului, prin activitățile de prevenire, identificare și combatere a evenimentelor negative, generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice și juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă 2021/2022.

Acțiunile au în vedere modul în care sunt respectate prevederile legislației în vigoare, de societățile comerciale autorizate, care desfășoară operațiuni cu articole pirotehnice, precum și identificarea persoanelor fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice.

Astfel, până în prezent, au fost verificate 466 de persoane fizice și juridice autorizate, fiind efectuate 1.624 de acțiuni în complexe, piețe și alte obiective. Pe timpul desfășurării acțiunilor, au fost identificate 466 persoane fizice și juridice neautorizate. În urma acestor activități, au fost înregistrate 445 de dosare penale, în care sunt cercetate 532 de persoane.
De asemenea, au fost constatate 523 de infracțiuni și aplicate 137 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 127.650 de lei.
Totodată, au fost confiscate 44 de tone de articole pirotehnice, din categoriile F1, F2, F3, F4 și P, în valoare de peste 1.400.000 de lei.
În cadrul acțiunilor, polițiștii cooperează cu specialiști din cadrul Ministerului Muncii și Justiției Sociale -Inspectoratele Teritoriale de Muncă și Ministerului Finanțelor Publice – Agenția Națională de Administrare Fiscală.
Articolul precedentAccident cu trei mașini implicate, pe DN 1, la Azuga. Ambuteiaje între Breaza și Timișul de Sus
Articolul următorAproape 1.000 de gospodarii din Prahova au ramas fara curent noaptea trrecuta din cauza conditiilor meteo