Alexa Tudose, ploieșteanca devenită o prezență obișnuită pe podiumurile concursurilor internaționale de informatică, a început în forță anul școlar 2019 – 2020. Adolescenta a obţinut medalia de aur la Balcaniada de Informatică, desfăşurată la Atena, în Grecia.

Echipa țării noastre a obținut nu mai puțin de patru medalii, într-un concurs la care au participat 52 de concurenţi din 13 state:

– medalie de aur (locul 1) – Tudose Maria-Alexa

– medalie de argint – Pop Bogdan-Petru

– medalie de argint – Cercelescu Șerban-Ion

– medalie de bronz – Dicu Adrian-Emanuel”

Echipa a fost însoțită și coordonată de studentul Costin-Andrei Oncescu (deputy leader) și prof. Ionel-Vasile Piț-Rada (team leader).

Alexa Tudose este elevă a Colegiului Național “Ion Luca Caragiale” din Ploiești, fiind pregătită, la Informatică, de prof. Dana Lica, coordonatorul Centrului Județean de Excelență Prahova. Alexa a fost desemnată deja, de două ori, în municipiu, “Elevul Anului”.

Ploieșteanca a fost singura fată care a participat la concursul de la Atena și singura fată care a obținut o asemenea performanță în istoria Balcaniadei de Informatică.

Articolul precedentCopil rănit într-un accident petrecut, luni dimineață, în Bariera București
Articolul următorAccident pe DN1B, la Bucov, din cauza unui şofer în vârstă de 80 de ani
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.