Autoritățile încep de astăzi controalele la toate secțiile ATI din țară. Echipe mixte ale Direcțiilor de Sănătate Publică și ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vor desfășura, începand de luni, 16 noiembrie, controale în toate secțiile de terapie intensivă de la nivel național pentru verificarea instalațiilor și a condițiilor de punere în funcțiune a aparaturii medicale.

Premierul Ludovic Orban a decis împreună cu Nelu Tătaru, Raed Arafat, şeful IGSU Dan Paul Iamandi şi directorul Inspecţiei Sanitare de Stat Mioara Comana, ca echipe mixte ale DSP şi IGSU să înceapă de luni controale „în toate secţiile de terapie intensivă de la nivel naţional pentru verificarea instalaţiilor şi a condiţiilor de punere în funcţiune a aparaturii medicale”.

De luni încep controalele DRASTICE în toate secțiile ATI din țară!

Decizia autorităților vine după ce, sămbătă seara, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a avut loc un incendiu la secția de ATI, unde erau internați pacienți cu COVID-19.

În incendiu au murit 10 persoane internate în secția ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave. Alți șase pacienți internați au fost trasferați în stare gravă  la Spitalul Mobil de la Lețcani.

DSP Neamț: ”Reconfigurarea secției A.T.I. și mutarea pacienților covid pozitivi, de la etajul III la etajul II, a fost realizată fără aviz, în ziua de 14 noiembrie 2020”

Articolul precedentAtenție șoferi! Ceață densă pe mai multe drumuri din țară
Articolul următorAccident rutier pe DN 1. Trei persoane au ajuns la spital