Benone Sinulescu a murit la 84 de ani! Interpretul de muzică populară era în spital de duminică, după ce i s-a făcut rău.

Decesul ar fi survenit din cauza unei pneumonii, potrivit realitatea.net

Benone Sinulescu s-a născut pe 24 mai 1937. El a descoperit dragostea pentru muzică încă de când era copil. A cântat în corul bisericii, la Denii și la Prohod. A moștenit talentul de la tatăl său, care avea o voce deosebită.

El provine din comuna Siriu, județul Buzău. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu diverși interpreți de muzică populară printre care Irina Loghin. După 1989, a abordat și stilul etno-dance și colaborat în acest sens cu formația Ro-Mania. 

A fost decorat de două ori, a scos 26 de albume în carieră, a cucerit inimile multor români cu muzica lui, precum și cu firea sa optimistă.

Prin Decretul nr. 1122 din 19 decembrie 1967 al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România, artistului Benone Sinulescu i s-a acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică”.

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistului Benone Sinulescu la 29 noiembrie 2002 Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”. El i-a conferit la 7 februarie 2004 și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D – “Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Articolul precedentOra 18:00 Ediție explozivă a emisiunii Culisele Statului Paralel, cu Anca Alexandrescu
Articolul următorPloiești. 33 de milioane de lei pentru susţinerea subvenţiei la energie termică