500 de grame de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, 15 plante de cannabis, două instalații de cultivare, cântare electronice de precizie, telefoane mobile, bani, 3 puști, dintre care una de vânătoare, un pistol, 3 baionete, o arbaletă, o sabie, 16 cartușe cu alice, precum și praf de pușcă au fost descoperite de polițiștii BCCO Ploiești și procurorii DIICOT Ploiești în urma perchezițiilor efectuate miercuri, 29 septembrie a.c., în Prahova și Dâmbovița. Potrivit IJP Prahova 100 de persoane, dintre care 80 consumatori, vor fi aduse la audieri.

Comunicatul Biroului de Presă al Poliției Prahova

“La data de 29 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciului Teritorial Ploiești, au efectuat 21 de percheziții domiciliare, în județele Prahova și Dâmbovița, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc și de mare risc. 100 de persoane vor fi conduse la sediul unității, în vederea audierii.

Din cercetări a rezultat că, începând cu luna mai a acestui an, mai multe persoane ar fi comercializat substanțe cu efect psihoactiv, unele dintre acestea ar fi cultivat cannabis indoor și outdoor.

Persoanele bănuite ar fi acționat, cu preponderență, în localitățile limitrofe municipiului Ploiești, dar și în județul Dâmbovița, până în prezent, fiind identificați aproximativ 80 de consumatori.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate aproximativ 500 de grame de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, 15 plante de cannabis, două instalații de cultivare, cântare electronice de precizie, telefoane mobile, bani, 3 puști, dintre care una de vânătoare, un pistol, 3 baionete, o arbaletă, o sabie, 16 cartușe cu alice, precum și praf de pușcă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.

În activități, au fost angrenați jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești, precum și cei din cadrul Inspectoratelor de Jandarmi Județene Prahova și Dâmbovița.”

Articolul precedent Accident cumplit pe DN 1B între un TIR și două autoturisme. Un bărbat a murit
Articolul următorPragul de închidere a școlilor la 6/1000 rată de infectare, DESFIINȚAT