O fetiță de 11 ani din Sinaia a ajuns în stare gravă la spitalul din Brașov după ce a fost tratată câteva zile la Sinaia pentru o infecție puternică. Potrivit părinților, fetița a făcut infecție din cauza unor bucăți de tifon pe care medicii le-au uitat în corpul ei în urmă cu un an, când a fost operată de apendicită.

Mama fetiței a declarat corespondentului Mediafax că fetița a început să aibă dureri foarte puternice în 19 ianuarie. A doua zi, fetița a ajuns la urgențe la Sinaia, unde medicii i-au pus o perfuzie, i-au făcut analize și au stabilit că are o infecție.

Fetița a primit antibiotic, însă se simțea din ce în ce mai rău, iar medicul le-a spus părinților că aceasta are nevoie de antibiotic intravenos.

”Am fost la urgențe din nou pentru că fetița era rău. Am fost la spital, i s-a pus perfuzie, nu și-a mai făcut efectul. Mi s-a spus că are infecție foarte puternică. Am plecat la Pediatrie Sinaia. Aici, medicul de gardă a confruntat analizele și mi-a zis că are o infecție foarte mare și părerea lui este să plecăm mai departe. Am plecat la Brașov. Am ajuns la Brașov la primire urgențe. Avea senzații dese să urineze. Era albă ca varul, tremura, transpira și nu mai putea de durere”, a declarat mama fetiței, Maria Marcu.

Aici, fetița a eliminat un tifon, iar medicii au găsit și extras un al doilea tifon. Mama spune că tifonul a fost uitat la operația de apendicită la care fetița a fost supusă anul trecut.

Medicii i-au făcut mai multe analize și urmează să afle ce s-a întâmplat, fiind luate în calcul mai multe variante, inclusiv ca fata “să-și fi introdus acele bucăți”, spun reprezentanții Spitalului de Copii din Brașov.

Medici brașoveni așteaptă rezultatele investigațiilor pentru a înțelege cum a ajuns fetița de 11 ani, din Sinaia, să elimine tifonul prin urină, o variantă fiind că i-a fost uitat în corp în urma unei operații de apendicită.

“Se presupune, nu știm exact, că s-ar putea să fie un textilom, care a rămas probabil de la vreo intervenție chirurgicală”, a spus dr. Marcel Albean, purtător de cuvânt la Spitalul Clinic de Copii Brașov.
Potrivit acestuia, copila a suferit, luni, o investigație sub anestezie generală.
“Mai întâi să terminăm cu toate explorările. (…) Am început în weekend, s-a făcut ecografie, iar azi s-a început cistoscopia (…). În funcție de ce se găsește se va intra și laparoscopic, cu camera în abdomen, și se verifică absolut tot. (…) Investigațiile, oricât de bine le-ai efectua, nu poți să vezi tridimensional totul și atunci se completează. (…) Se fac investigații exploratorii, sub anestezie, pentru stabilirea diagnosticului. Dacă găsim acolo ceva, îl și scoatem”, a explicat dr. Marcel Albean.
În urma investigațiilor se va stabili dacă fetița are nevoie de o nouă intervenție chirurgicală.
Medicii susțin că nu este exclusă nici varianta în care copilul și-ar fi introdus acele fire de tifon singură, acest lucru urmând să fie stabilite după investigații. “Nu putem exclude să-și fi introdus acele bucăți. Încă nu am terminat investigațiile, explorările”, a mai spus Marcel Albean.
Medicul brașovean spune că, deși “nu e normal” ce s-a întâmplat, “sunt și accidente operatorii, se întâmplă”.
“S-au mai întâlnit asemenea situații, pe înțelesul oamenilor, când se lucrează, pot să rămână resturi și nu e primul caz când au rămas comprese, au rămas și instrumente uneori, depinde ce urgență este, cât de repede trebuie să se miște echipa, ce echipă este. Probabil a rămas o compresă sau un tampon acolo și organismul încearcă să o dea afară și dacă s-a lucrat și pe vezică, se încearcă să o dea afară prin urină”, a mai explicat medicul.
El a mai susținut că acele bucăți de tifon “nu i-ar fi pus viața în pericol” fetei, deși ar fi făcut infecții în mod repetat și ar fi avut în continuare dureri la urinare.
Până la ora transmiterii acestei știri, medicii brașoveni spun că nu au contactat medicii din Sinaia pentru a cere detalii despre operația în care este posibil să-i fi rămas compresa.
Conform sursei citate, un caz asemănător a mai fost în urmă cu 30 de ani, în spitalul brașovean.
Fetița de 11 ani, din Sinaia, a ajuns în stare gravă la spitalul din Brașov, după ce a fost tratată câteva zile la Sinaia pentru o infecție puternică. La spital, fetița a eliminat un tifon, cel mai probabil uitat în corpul ei în urmă cu un an, când a fost operată de apendicită.
Articolul precedentȘedință în Primăria Ploiești pe tema cazurilor de gripă înregistrate
Articolul următorFemeie rănită grav într-un incendiu la Boldești-Scăeni
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.