Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a dat semnalul că salariile și pensiile trebuie să fie înghețate, în contextul datoriei publice ce a depășit 50 la sută din produsul intern brut. Șeful BNR spune că la nivelul guvernului trebuie să se intervină în politica fiscală, lucru ce ar putea să ducă la majorarea taxelor și impozitelor. 

Mugur Isărescu a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă el consideră că în 2025 trebuie luate anumite măsuri dacă datoria depăşeşte 50% din PIB, iar o măsură ar putea fi îngheţarea salariilor. 
 
”Unde e lege, nu e tocmeală. Când datoria depăşeşte 50%, trebuie luate măsuri. Nu ştim care vor fi acele măsuri şi când se vor lua, dar ele se vor lua”, a explicat Mugur Isărescu. 
El a mai fost întrebat cum crede că va impacta piaţa muncii o măsură precum deducerile din impozit pentru cei cu venituri mici. 
 
„Cred că mai degrabă e vorba de contribuţii. Impozitele pe muncă sunt 10%, unde să le mai reduci? Dar, în sfârşit, să vedem ce înseamnă aceste reduceri. În ceea ce privreşte contribuţiile, ştiţi bine că avem altă problemă, mulţi beneficiari, puţini contribuabili. Asta e, contribuţiile şi la sănătate şi la asigurări sociale.  Deci, iarăşi e o treabă grea. Guvernul actual şi guvernul viitor n-au în faţă sarcini uşoare”, a mai afirmat guvernatorul BNR.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentFlorin Piersic a început ședințele de kinetoterapie. Când va fi externat din spital marele actor al României
Articolul următorFără vize în Statele Unite. Ambasadoarea SUA la București anunță când vom putea merge liberi la americani