Condițiile meteorologice au creat numeroase probleme în Prahova, care se află în acest moment sub cod galben de ninsori, ploi, intensificări de vânt și polei.

Astfel, pe fondul fenomenelor meteorologice periculoase,  în județ s-au înregistrat avarii importante la rețeaua de alimentare cu energie electrică.

Conform reprezentanților Prefecturii Prahova, în prezent sunt  cinci localități nealimentate cu energie electrică și anume Fulga , Boldești Grădiștea, Ciorani, Sălciile, Tătaru și Pietricica, ceea ce înseamnă aproximativ 8000 de abonați.

Conform purtătorului de cuvânt al  Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, pentru asigurarea necesităților populației din zonele afectate, ISU Prahova asigură alimentarea în localitatea Boldești Grădiștea cu un container de mare capacitate generator de curent electric (de iluminat tip IV).

Generatorul are o capacitate de 450 kVA și permite aprovizionarea temporară a unor localităţi cu energie electrică în cazul în care reţeaua publică cedează din cauza vremii neprielnice .

Articolul precedentCod portocaliu de vreme severă imediată în Prahova! Depuneri semnificative de polei.
Articolul următorUn fost jucător al Viktorie Plzen a semnat cu Petrolul Ploiești