ALDE Prahova a organizat luni o conferinţă de presă pentru a-i prezenta pe liberalii care au decis să li se alăture.

Astfel, s-au alăturat ALDE următoarele persoane: doctorul Bogdan Nica, fost vicepreşedinte PNL Prahova, fost secretar general al Ministerului Sănătăţii şi preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, doctorul Ion Luchian, fost preşedinte al PNL Prahova, fost senator şi deputat, Dragoş Gunia, fost consilier judeţean şi deputat liberal, Daniel Puiu Neagu şi Aurelian Tudor, consilieri locali PNL în Consiliul Local Ploieşti, Cristina Enache, fost consilier municipal din partea PNL Ploieşti, Paulica Drăguşin, fost consilier municipal din partea PNL Ploieşti, Cristian Irimescu, om de afaceri, fost preşedinte PNL Ploieşti, Mihaela Toma, preşedinte a Organizaţiei Femeilor Liberale din Prahova, Dragoş Pârvan, om de afaceri, fost director AJOFM Prahova, Mihai Poenaru, avocat, Lucian Boitor, om de afaceri şi Cristian Sariu, om de afaceri.

Adeziunile acestora la ALDE au fost validate, în unanimitate, în cadrul şedinţei lărgite a Biroului Politic Teritorial Prahova, condusă de preşedintele Graţiela Gavrilescu.

La eveniment au participat şi europarlamentarul Norica Nicolai, preşedinte al Consiliului Naţional ALDE, şi Daniel Chiţoiu, secretar-general ALDE.

În alocuţiunile lor, noii membri au susţinut că vor să îi fie alături lui Andrei Volosevici în viitoarea campanie locală din 2020, dar şi-au exprimat şi determinarea de a aduce un plus de forţă mişcării liberale, reprezentată de ALDE, concretizată în rezultate foarte bune la alegerile europarlamentare de la sfârşitul lunii mai, la prezidenţiale şi, nu în ultimul rând, la alegerea viitorului primar al municipiului Ploieşti.

Doctorul Bogdan Nica a anunţat iniţierea, cu sprijinul viceprimarului ALDE, George Pană, a unui proiect de hotărâre pentru deblocarea, de către Consiliul Local, a demersurilor de realizare a spitalului municipal: ”În 2016, împreună cu bunul meu prieten Andrei Volosevici, am construit un proiect pentru realizarea noului spital municipal, proiect care este blocat. (…) Vă garantez că, alături de Graţiela, alături de George Pană, de ceilalţi colegi şi, desigur, de Andrei Volosevici, vom duce acest proiect până la capăt!”

La rândul său, europarlamentarul prahovean Norica Nicolai a salutat ceea ce ea a numit ”reunificarea liberală, care a început de la Ploieşti”: ”În această sală, în acest partid, sunt oameni pentru care au contat convingerile, pentru care au contat valorile. (…) A fi liberal nu înseamnă neapărat a fi membru al PNL. Eu am întâlnit oameni care simt şi se comportă liberal în multe partide. Mă bucur că domnul Volosevici este aici, pentru că tot ceea ce ai făcut, Andrei, în calitatea ta de primar, a fost LIBERAL. Nu partidul contează, contează oamenii. Numai cu oameni putem reconstrui, putem reaşeza lucrurile în această lume. O lume în care ALDE  s-a creat, în care noi am ales să luptăm pentru libertate… ”

În mesajul său, secretarul-general ALDE, Daniel Chiţoiu, a făcut un apel la o mobilizare a tuturor membrilor: ”Organizaţia ALDE Prahova a fost, încă de la înfiinţarea acestui partid, în 2014, pe primul loc în ţară, la toate alegerile de până acum. Eu îmi doresc, pentru alegerile europarlamentare, în competiţia cu celelalte partide, ca, atât în Prahova, cât şi la nivel naţional, ALDE să devină primul partid liberal al ţării, din punct de vedere al scorului obţinut în alegeri….”.

”Ne aşteaptă un an greu, dar sunt convinsă că, la final, ne vom bucura cu toţii să avem un alt fel de preşedinte, unul aşa cum ni-l dorim cu toţii: Călin Popescu Tăriceanu! ”, a  conchis Graţiela Gavrilescu, preşedintele ALDE Prahova.

Articolul precedentBărbat de 39 de ani, ucis de gripă în Prahova. Pacientul NU avea alte afecţiuni
Articolul următorÎncă un membru PNL Ploiești anunță că s-a retras din partid! Octav Preda: Nu voi fi consilier local!