CNSU a anunțat achiziționarea a 4000 de kit-uri de dispozitive prevenirea șocului anafilactic în cazul vacinării copiilor. Valeriu Gheorghiță a anunțat că serul Pfizer și Moderna vor fi autorizate pentru imunizarea celor mici în luna noiembrie, respectiv decembrie.

CNSU a anunțat achiziționarea a 4000 de dispozitive de tip „EpiPen150Junior”, de uz pediatric necesare desfășurării în siguranță a procesului de vaccinare a populației din grupele de vârstă 5-11 ani împotriva COVID-19.

Valeriu Gheorghiță a declarat că serul Pfizer și Moderna vor fi autorizate pentru vaccinarea celor mici în luna noiembrie, respectiv decembrie. 

Autorizarea vaccinului Pfizer pentru copii, așteptată pe 25 noiembrie.

În acest moment, autoritățile române colectează cereri de vaccinare pentru această grupă de vârstă, iar până la finalul lunii, Valeriu Gheorghiță speră să fim gata cu „pregătirile logistice”. În centrele de vaccinare unde se folosește vaccin Pfizer va fi organizat un cabinet de vaccinare pentru grupa de vârstă 5-11 ani. Datele din studiile clinice de până acum arată un profil de siguranță foarte bun și o eficacitate de peste 90% în prevenirea bolii simptomatice la această grupă de vârstă, a mai anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Articolul precedentÎncă un accident grav în această seară în Prahova, pe DN 1
Articolul următorSpitalul Sinaia caută medici