ATENȚIE! COD PORTOCALIU! Prahova se află sub avertizare meteo de furtuni violente în intervalul 3 iulie, ora 10.00 – 04 iulie, ora 03.00.

În intervalul menţionat vor fi perioade cu intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80…100 km/h), vijelii, grindină de dimensiuni medii şi mari, frecvente descărcări electrice şi averse torenţiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 40 l/mp şi izolat 50…70 l/mp.

RECOMANDĂRI:

Deoarece există riscul producerii unor inundaţii locale pentru perioada următoare, solicităm cetăţenilor să respecte următoarele recomandări:

– pentru evitarea producerii unor situaţii de urgenţă care pot afecta viaţa şi bunurile, recomandăm cetăţenilor ca pe timpul căderilor de grindină şi vijeliilor să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate;

– având în vedere posibilitatea averselor cu caracter torenţial, îndemnăm populaţia din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării apei.

– rugăm cetăţenii să nu arunce la întâmplare gunoaiele menajere şi resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în şanţurile/canalele de colectare a apei;

– urmăriţi cu atenţie evoluţia situaţiei hidrologice din zona dumneavoastră şi avertizările autorităţilor;

– construiţi bariere pentru a opri pătrunderea apei în casă în caz de inundaţie;

– ascultaţi recomandările autorităţilor locale şi judeţene privind modul de comportare premergător/pe timpul/după producerea inundaţiilor;

– în cazul unei situaţii de urgenţă reale, solicităm cetăţenilor să anunţe de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin intermediul aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store.

Articolul precedentTurist în vârstă de 84 de ani, căzut într-o râpă în zona Piciorul Pietrei Arse
Articolul următor11 urși alungați, în ultima săptămână, de jandarmi, din localități din Prahova
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.