Sâmbătă,  în intervalul 14.00 – 21.00, 11 județe se vor afla sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică. Este vorba despre Prahova, Dâmbovița, Buzău, Vrancea, Vaslui, Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea.

Potrivit ANM, în nordul și estul Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Tot sâmbătă dimineață, meteorologii au actualizat informarea meteo emisă anterior, pe care au prelungit-o până marți, la ora 23.00. Potrivit noul mesaj, în special după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Articolul precedentBărbat lovit de tren în localitatea prahoveană Strejnicu
Articolul următorAccident grav la Podenii Vechi, în Prahova.Tânără preluată de elicopterul SMURD
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.