Hidrologii au emis un COD ROȘU de inundații valabil pentru județele Prahova și Buzău.

Avertizarea este valabilă până sâmbătă 1 iunie la ora 10.00 și ar putea fi prelungită dacă ploile nu vor înceta

Conform hidrologilor sunt așteptate scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE PERICOL

Bazine afectate: Cricovul Sărat Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinul hidrografic al râului Cricovul Sărat, județele Buzău și Prahova. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul superior al râului Cricovul Sărat.

 

Articolul precedentSecretarul de stat Raed Arafat a ajuns în Prahova!
Articolul următorPrim bilanţ al inundaţiilor în Prahova!
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.