Procurorii DNA l-au reținut miercuri pe Viorel Dinu, consilier în Ministerul Dezvoltării, potrivit unui comunicat de presă.
DNA îl acuză că ar fi primit mită o mașină de lux de 80.000 de euro pentru a nu constata nereguli la o firmă ce avea contracte ce ar fi atras sancțiuni, inclusiv suspendarea contractelor pe care una dintre societățile comerciale administrate de omul de afaceri le avea încheiate cu două primării din țară. Aceste contracte de execuție lucrări erau finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (P.N.D.L.).
”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27 octombrie 2021, a inculpatului Dinu Viorel, consilier evaluare-examinare în cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – Serviciul Corp Control, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: În cursul anului 2020, inculpatul Dinu Viorel, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit, printr-un intermediar, de la administratorul unei societăți comerciale, un autoturism de lux, în valoare de aproximativ 80.000 de euro.
Folosul necuvenit menționat mai sus, ar fi fost pretins și primit de inculpat pentru a nu constata nereguli ce ar fi atras sancțiuni, inclusiv suspendarea contractelor pe care una dintre societățile comerciale administrate de omul de afaceri le avea încheiate cu două primării din țară. Aceste contracte de execuție lucrări erau finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală ( P.N.D.L.).
Inculpatului Dinu Viorel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. În cauză se desfășoară în continuare acte de urmărire penală.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.