Consiliul Judeţean Prahova a alocat pentru 2019 o sumă de un milion de lei, de cinci ori mai mare decât anul trecut, pentru sprijinirea unor proiecte de interes judeţean derulate de asociaţii nonprofit.

Consilierii au aprobat joi ghidul solicitantului, anunţând totodată că, ţinând cont de solicitările din anii anteriori, jumătate din suma prevăzută pentru 2019 va merge pentru proiecte pentru sport, fie el de performanţă sau de masă, iar jumătate pentru proiecte din domeniile social, cultură, învăţământ, sănătate, tineret şi protecţia mediului.

Ghidul aprobat joi prevede că valoarea unei finanţări se încadrează între 10 şi 25 de mii de lei, pentru majoritatea domeniilor. Fac execpţie proiectele propuse pentru sportul de performanţă, unde Consiliul Judeţean promite să ofere sume cuprinse între 15.000 şi 50.000 de lei pe proiect, respectiv proiectele pentru sporturi individuale, unde finanţarea va fi între 3.000 şi 15.000 de lei.

Ghidul, care poate fi găsit pe pagina de internet a Consiliului Judeţean Prahova, la adresa www.cjph.ro, stabileşte şi activităţile eligibile pentru primirea finanţării, de la organizarea de sesiuni de instruire, informare, consiliere, organizarea de seminarii, conferinţe, dezbateri publice şi până la campanii de informare privind importanţa prevenirii, depistării şi tratării unor boli grave ori campanii de promovare a donării de sânge.

Articolul precedentAccident pe DN1B, în zona Albești-Paleologu. O persoană a fost transportată la spital
Articolul următorFOTO Accident, sâmbătă dimineața, la Găgeni, pe DJ102
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.