Pompierii din Prahova au intervenit pentru îndepărtarea mai multor copaci şi stâlpi căzuţi pe carosabil şi pentru evacuarea apei din mai multe locuinţe.

Prahova se află, începând de sâmbătă şi până astăzi, sub avertizare meteo de precipitaţii abundente şi, local, intensificări ale vântului, pentru zona montană a judeţului fiind emis un cod portocaliu de ninsori, în timp ce restul teritoriului se află sub cod galben de ploi. În acest context, noaptea de sâmbătă spre duminicăa generat probleme în mai multe localităţi, pompierii prahoveni fiind solicitaţi să intervină fie pentru evacuarea apei din locuinţe, fie pentru îndepărtarea unor obstacole căzute pe şosele.

“În contextul fenomenelor meteorologice, pe parcursul nopții pompierii au acționat pentru evacuarea apei din trei locuințe (în Buşteni, Azuga şi Breaza) şi o anexă gospodărească (în Comarnic)”, a anunţat Raluca Vasiloae, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” Prahova.

Copaci căzuți pe carosabil în mai multe localități

Totodată, lucrătorii ISU Prahova au acţionat, noaptea trecută, pentru degajarea a patru copaci căzuţi pe carosabil, în Sinaia pe drumul spre Cota 1400, pe strada Cameliei din Ploieşti, în Proviţa de Sus şi în Câmpina, dar şi a doi stâlpi de electricitate (pe strada Iazului şi intrarea Hortensiei, ambele din Ploieşti). Tot în municipiul Ploieşti, aceştia au mai acţionat şi pentru îndepărtarea unui panou publicitar de pe strada Vasile Lupu care punea în pericol trecătorii.

În prezent acţionează pentru evacuarea apei dintr-o locuinţă din Azuga şi dintr-o locuinţă şi nişte anexe din comuna Valea Doftanei, satul Trăisteni, şi evacuarea apei dintr-un beci din Sinaia a mai transmis ISU Prahova, duminică dimineaţă. O altă acţiune e în desfăşurare pe DN1, la Sinaia, unde a căzut un copac.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentPrahova. Circulație îngreunată pe DN 1, din cauza unui copac căzut pe șosea
Articolul următorPoliţiştii, instrucție dură cu profesioniști de la Forţele Speciale!