Deși este nevoie de un regulament pentru folosirea echipamentelor din incinta locurilor de joacă, consilierii locali din orașul prahovean Mizil au ajuns la concluzia – transpusă într-o hotărâre locală – că minorii grăsuți nu au voie nici să se dea în leagăn, nici să folosească toboganul, nici să se urce pe un balansoar!

La finalul lunii iunie, aleșii locali din Mizil au aprobat, cu unanimitate de voturi, regulamentul de organizare și funcționare a spațiilor de joacă de pe domeniul public al localității, cuprinzând instrucțiuni, reguli și interdicții, dar și obligațiile cetățenilor și ale asociațiilor de proprietari privind spațiile de joacă pentru copii, plus sancțiunile aplicabile în cazul nerespectării prevederilor din hotărârea Consiliului Local Mizil.

În afara interdicțiilor care sunt logice pentru un loc de joacă, așa cum este interzicerea accesului persoanelor sub influența alcoolului sau a altor substanțe, vandalizarea spațiului de joacă, intrarea cu animale de companie sau accesul cu biciclete, scutere sau… autovehicule în incinta locurilor de joacă, în regulamentul respectiv există și o prevedere cel puțin discutabilă.

La capitolul instrucțiuni, reguli și interdicții, se arată, negru pe alb, că “persoanelor cu vârsta mai mare de 14 ani sau persoanelor a căror greutate corporală (cumulată) depășește 54 de kilograme le este interzisă utilizarea echipamentelor de joacă pentru copii”. Pe scurt, minorii care depășesc această greutate – considerată în limite normale pentru un copil de 13 ani, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății – ar trebui doar să-i privească pe ceilalți de-o vârstă cu ei cum se dau în leagăn, pe tobogan, în balansoar sau în alte echipamente destinate copiilor, construite special pentru ca minorii să facă mișcare!

Mai mult decât atât, la capitolul sancțiuni, nerespectarea limitei de vârstă sau a celei de greutate (respectiv 54 de kilograme) “constituie contravenție și se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între 500 și 1000 de lei”!

Articolul precedentAccident mortal la Posești, în Prahova
Articolul următorPrimarul Dobre, despre confidențialitatea raportului de audit de la TCE Ploiești:Accesul la document este permis atât timp cât cel care îl consultă, semnează un acord de confidenţialitate
Ziarist cu o experientă de peste 25 de ani. O cariera in care a trecut prin presa scrisa,radio,televiziune (moderator al mai multor talk show-uri la posturi de televiziune din Ploiesti) si o vasta experienta in presa online.